Espai Lab Ausa

El Lab Ausa de la Biblioteca Pilarin Bayés és un espai de suport a la creació artística i un laboratori ciutadà d’experimentació i creació de continguts digitals: imatge, so, música, disseny, videojocs, tecnologies immersives…

Integrat en la filosofia comunitària de la Biblioteca, es concep com un espai versàtil que inclou un estudi musical, un plató audiovisual, una zona polivalent per a la difusió i exhibició tant musical com audiovisual… En definitiva, un lloc de trobada per aprendre, compartir, descobrir tecnologies, assessorar-se, gaudir d’estones de lleure i crear espais de debat i reflexió per cercar solucions a reptes conjunts.

Un dels punts forts del Lab Ausa és poder acollir enregistraments musicals i audiovisuals. L’espai s’adreça a grups o col·lectius vinculats amb el món de la música i l’audiovisual per a enregistrar els seus treballs amb la tecnologia apropiada d’imatge i so. Un lloc on poder treballar i fer realitat les idees i projectes.

El Lab Ausa es troba a la planta -1 de la Biblioteca Pilarin Bayés de Vic.


Si t’interessa accedir a aquests recursos, si vols proposar els teus projectes, omple el formulari de la xarxa de recursos de suport a la creació i la cultura digital!

 

Ausa és el nom romà que se li va donar a la ciutat de Vic el segle I aC, com en testimonien les monedes romanes i ibèriques que s’han conservat. El seu nom prové de la tribu ibera dels ausetans, tot i que també s’hi barregen hipòtesis sobre un origen cèltic o gàllic. Més tard el poble romà va traduir el nom per Vicus, que significa poble.

Ausa va ser un dels noms finalistes en el procés de participació ciutadana per a la tria del nom de la Biblioteca Pilarin Bayés.

Si tens dubtes, propostes d’accions o projectes que creus que no encaixen al formulari, pots contactar amb nosaltres a cultura@vic.cat

 

Aquest equipament públic fa la Biblioteca pionera en el nostre entorn, i ofereix un context empoderador destinat a donar forma a projectes ciutadans, a impulsar la creació de continguts digitals, a formar en capacitats i habilitats digitals i contribuir a donar resposta a reptes de ciutat.

Entenem per “laboratoris ciutadans”
espais de trobada de la ciutadania per experimentar i col·laborar en l’engegada de projectes i accions que plantegin millores en el dia a dia de les seves comunitats.

Espais per aprendre fent
i fer en funció de les necessitats.

Logotip de l'Osona Lab City