MALTRACTAMENT

Invisible

Amb 18 anys somiava a menjar-me el món! Al meu mapamundi hi tenia marcades amb un cor les ciutats que havia visitat, els cims i les muntanyes que havia pujat i els pocs països on havia viatjat. El meu somni era que els cors continuessin omplint el mapa mentre jo anava construint la meva vida…

Però una sola persona va fer desaparèixer els meus somnis, els meus projectes i les meves il·lusions. I tal era la por, la por a ser més que ell, que literalment em vaig tornar invisible…

Consulteu a continuació la bibliografia per complementar aquesta lectura: 

De tots els crims per violència domèstica, un vuitanta-cinc per cent són perpetrats contra dones i nenes. 137 dones són assassinades diàriament al món per les seves parelles o en el context familiar. La periodista de recerca Rachel Louise Snyder és aquí per dir-nos, amb veu clara, empàtica i accessible, cosa que no sempre volem sentir: el lloc més perillós per a les dones és casa seva. És el maltractador més poderós que el sistema? Per què «suporten» les víctimes la situació de violència? Són els refugis la solució? És possible predir l’assassinat? Quins senyals poden alertar del perill, no només la víctima sinó també l’entorn i tot el sistema?

Una introducció dels aspectes operatius de la violència de gènere des d’una mirada que parteix de la història i els mecanismes socials que han convocat aquest tipus de violència i permès la seva perpetuació, i de les conseqüències que conformen la desgràcia de tants éssers humans, fet de no formar part del grup d’influència que instrueix les normes.

Com les altres noies del poble, la narradora d’aquesta història té una fita meravellosa, ineludible: casar-se i tenir fills. Com un regal del cel, apareix Ximo, tan guapo i amb eixa planta de torero, i la treu a ballar una nit de les festes d’agost. Ella se sent la dona més afortunada de la Terra perquè no és només que Ximo siga templat, és que a més ve d’una família d’amos de fàbrica. Es casen amb la idea de tenir un niu d’amor com el de tantes pel·lícules, sense preveure que, de vegades, els nius d’amor es transformen en gàbies de solitud.

Un monstre torna a casa de l’Aurora cada nit, i atemoreix la nena i la seva mare. L’Aurora se sent indefensa i espantada, però la mare li regala un impermeable màgic que farà desaparèixer la por que ho envolta tot. N’hi haurà prou? Podrà ajudar a la protagonista d’aquest conte, l’impermeable?